Polnozrnati jabolčni zavitek na hitro – Brez dodanega sladkorja


Se kdaj znajdete v situaciji, ko imate napovedan obisk ali pa bi se preprosto radi sami posladkali in to brez slabe vesti? V današnjem zapisu vam predstavljamo recept za jabolčni zavitek, pripravljen iz polnozrnatega testa, brez dodanega belega sladkorja.

Gre za hitro sladico, saj v primeru da uporabite kupljeno vlečeno testo, za pripravo tega jabolčnega zavitka potrebujete zgolj 10 minut časa in že je v pečici.

Sestavine (za 4 osebe)

2 lista vlečenega polnozrnatega testa za jabolčni zavitek

250 g mascarpone sira

1 večje jabolko

4 žlice jabolčne marmelade brez dodanega belega sladkorja (po želji, za nekoliko bolj sladek okus zavitka)

20 g mandljevih lističev

Cimet po želji

Priprava

Prižgite pečico in jo nastavite na 180 stopinj celzija.

V posodi zmešajte mascarpone sir, naribano jabolko, marmelado, mandlje in cimet, da dobite enakomerno maso.

Na pladnju, obloženem s peki papirjem, razvijte list polnozrnatega testa, ga premažite s polovico pripravljene mase ter zavijte v zavitek. Enako storite tudi z drugim listom testa.

Vse skupaj postavite v predhodno segreto pečico za 30 minut.

Ko je zavitek pečen počakajte, da se nekoliko ohladi in ga narežite na enako velike koščke.

Postrezite in dober tek!

Kategorije