Kako pripraviti domačo jabolčno marmelado – primerno tudi za diabetike?
Kako lahko takšno marmelado pripravite doma, si lahko ogledate v spodnjem posnetku oziroma receptu.
Sestavine
2 kg jabolk (za bolj sladko marmelado uporabite sorto Fuji, za bolj kislo pa Idared)
3 dcl 100% jabolčnega soka
500g fruktoze (sadnega sladkorja)
2 vrečki Želina s pektinom (Dolcela 3:1)
Cimet po želji in okusu
Postopek priprave
Jabolka narežite na krhlje, jim odstranite peške, olupite in narežite na koščke.
Koščke jabolk dajte v posodo za kuhanje in jim dodajte jabolčni sok ter spasirajte s paličnim mešalnikom.
V drugi posodi zmešajte želirno sredstvo in fruktozo in jo dodajte v jabolčno zmes ter vse skupaj ob neprestanem mešanju kuhajte do vrenja.
Pustite vreti 3 minute in ob tem odstranjujte peno.
Po želji dodajte še cimet in premešajte.
Še vročo marmelado napolnite v sterilne, tople steklene kozarčke in takoj zaprite s sterilnimi pokrovčki.
Tako zaprte kozarčke obrnite na glavo in jih pustite 5 minut, nato jih obrnite nazaj in pokrijte s kuhinjsko krpo, da se počasi ohladijo.
Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru.